Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Viktige deler av Bergens kulturinstitusjoner er samlet langs en akse i byens sentrum. La oss gjøre den musiserende soloartisten til en del av dette bildet. Mandag 12. februar var det lett snøfall over byen. Det var som den tidligere landets hovedstad løftet seg. Trekkspilleren ved Lille Lungegårdsvann (Lokalt: Smålungeren) slo opp paraplyen og fortsatte ufortrødent med sine smektende sigøynermelodier. På andre siden av vannet kan man se fire av kulturinstitusjonene i aksen: Fra venstre Kode 4, så, tilbaketrukket, Grieghallen som en stor grå kloss, videre Kode 3 og Bergen kunsthall. Utenfor bildet, tett påfølgende på samme akse, Kode 2 og Kode 1.

Til sammen viser disse museene til enhver tid et bredt utvalg av klassisk og moderne kunst, blant annet viktige verker av Edvard Munch. Hundre meter fra Kode 4 ligger Bergen offentlige bibliotek. Fem av etablissementene har egne kafeer/restauranter.

ANNONSE