Mellemspil

Den ungarske titel er Román népi táncok. Melodiene ble nedtegnet i Transylvania, som inntil 1918-20 lå under Ungarn. og ble kalt Erdély (på tysk Siebenbürgen og rumensk Ardeal).

Betegnelsen Transylvania kommer fra latin, og kan omtrent gjengis med Den andre siden av skogen.

ANNONSE

Læs også

2 svar til “Béla Bartók spiller selv sine Rumenske folkedanser (1915)”

  1. Therion siger:

    Joseph Szigeti arrangerte denne musikken for fiolin og klaver, og her spiller han dem med komponisten ved klaveret.

    https://www.youtube.com/watch?v=s2cNKn80xKY

    • arcil siger:

      For min del kom jeg i kontakt med disse dansene i min tidlige ungdom og da i versjonen for violin og piano. Sannsynligvis er det derfor den står mitt hjerte nærmere enn klaverversjonen. Jeg synes ellers denne innspillingen med Szigeti og Bartok er bemerkelsesverdig på flere måter, ikke minst hva tempi angår, og jeg ville anbefale å sammenligne den med nyere innspillinger. Kanskje liker man vår egen tids bedre?

Læs også