Nyt

Roskilde Universitetscenter blev oprettet som et kulturmarxistisk alternativ til mere borgerlige universiteter, og det er vel også det eneste danske universitet der den dag i dag forsker i alternativer til fri markedsøkonomi. Til sommer afholder universitetet kursus i kapitalismekritik under overskriften ‘Repoliticising capitalism’. Hvad det reelt betyder fremgår indirekte af plakaten med den balaklava-klædte revolutionære.

Undervisningsansvarlig på kurset er lektor Laura Horn, forskeren der blandt andet har produceret ‘Varieties of capitalism in crisis?’ (2012) og ‘Uneven Development and Political Resistance against EU Austerity Politics’ (2014). Tilknyttet kurset er lektor Peter Nielsen og professor Jesper Jespersen, samt Bob Jessop og Catia Gregoratti fra henholdsvis University of Lancaster og Lund University.

Vil man mere om ‘heterodoks økonomi’ og tænkning, så er RUC ikke til at komme udenom. Østeuropa slikker stadig sårene efter årene med planøkonomien, og kun i samfundet plaget af fæl neoliberalisme er der råd til at føde på teoretikere udi pluralistisk økonomi.

ANNONSE

Fra den officielle omtale på RUC.dk – Repoliticising capitalism: contradictions, critique and alternatives.

“The ‘Repoliticizing Capitalism’ course at Roskilde University is the only one of its kind in Scandinavia. It offers a rare opportunity to engage with primary economic texts as well as leading scholars within heterodox economics and critical political economy. The course will contribute substantially to students’ understanding of economics, its history and usages. Moreover the specific focus on alternatives and critiques enables students to move beyond orthodox conceptualizations of the economy.

RUC is a critical university, with an explicit focus on creating experimental and innovative learning experiences and knowledge. It has a unique history of student activism and legacy of critical thought that still leaves an impression on university environment. The summer school at RUC not only provides an opportunity to take part in a vibrant academic community, but you will also be presented with the possibility of directly engaging with professors, lecturers and researchers leading within their fields. RUC’s dedication to student participation, problem solving and innovative learning approaches will positively add to the credentials of any student.

Located at the city of Roskilde and a 25-min train-ride from Copenhagen, the cultural, social, economic and political happenings are inside the reach of its green surroundings.”

ANNONSE

Ét svar til “‘Repoliticising capitalism’-kursus på Roskilde Universitetscenter: Nu med balaklava…”

  1. Mike E siger:

    Ja, RUC er et politisk “universitet” hvor videnskab er underlagt ideologi, og med meget ringe akademiske meritter.